FAQ / Ofte stilte spørsmål

Vi skal gifte oss, hvordan booker vi deg?

Aller først vil jeg gjerne vite litt om dere og bryllupet deres.
Det er veldig viktig for meg at vi er en god match, jeg skal tross alt være til stede under en av de viktigste dagene i livet deres!
Så om dere har mulighet tar jeg gjerne et møte med dere før dere booker, på kontoret mitt i Oslo eller over Skype hvis dere bor langt unna, eller vi kan møtes for en forlovelsesfotografering. Når dere har bestemt dere for at det er meg dere vil booke, signerer dere en kontrakt og betaler et forskudd på kr 7000,- og da er det bare å glede seg til den store dagen!

Hvorfor bør vi ha en forlovelsesfotografering før bryllupet?

Det finnes mange gode grunner for å ha en forlovelsesfotografering! Det er mange som ikke er så vant til å stå foran kamera, og dette er en fin måte å "øve" seg litt og finne ut at det ikke er noe skummelt i det hele tatt. Når jeg får fotografert dere allerede før bryllupet får vi blitt litt bedre kjent, jeg ser hvordan dere er sammen som par og det gjør at jeg kan gjøre en enda bedre jobb på selve bryllupsdagen, og dere får se hvordan jeg jobber. 
Ikke minst får dere noen skikkelig fine bilder av dere i en mer avslappet setting enn bryllupet, som dere kan bruke til invitasjoner, bryllupsnettside eller annet i forbindelse med bryllupet.

Dere kan lese mer om forlovelsesfotografering her.

Fotograferer du andre ting enn bryllup?

Ja, absolutt! Jeg fotograferer kjærestebilder, gravidbilder, familiebilder, portretter og gjør også kommersielle oppdrag. Send meg en mail og fortell hva du ønsker så finner vi på noe gøy! 
Priser finner du her.

Hvor mye koster det for bryllupsfotografering?

Alle priser finner du her!

Fotograferer du bryllup utenfor Oslo?

Ja! De aller fleste bryllupene jeg fotograferer er faktisk andre steder enn Oslo. Jeg reiser over hele Norge og til utlandet for bryllupsoppdrag. Ved bryllup utenfor Oslo og Akershus kommer reiseutgifter og eventuell overnatting i tillegg.

Har du eget studio?

Nei. Jeg fotograferer stort sett alle oppdrag ute eller kommer dit dere er. Jeg foretrekker å fotografere i naturlig lys både ute og innendørs, og vil jobber mye dokumentarisk, noe som begrenser seg i studio.

Ved kommersielle oppdrag hvor studio kreves kan jeg leie studio.

Kan vi booke deg for mindre enn hele dagen?

Fra mai til og med september regner jeg som høysesong for bryllup, og da booker jeg i utgangspunktet kun heldagsfotograferinger. Utenom disse månedene kan jeg fotografere færre timer også. Dette gjelder også om dere skal gifte dere en annen dag enn lørdag i høysesongen.

Hva skjer om du blir syk?

Det skal veldig mye til for at jeg ikke dukker opp i bryllupet deres, men vi er alle mennesker og ting kan skje.
Hvis jeg pga sykdom eller andre uforutsette hendelser ikke har mulighet til å fotografere bryllupet deres vil jeg finne en erstatter med lignende stil og til samme pris. 

Men det skjer ikke, bank i bordet!

Hva om det er dårlig vær på bryllupsdagen?

Jeg liker å fotografere i alt slags vær og syns "dårlig vær" ofte gjør bildene ekstra fine! Så langt det lar seg gjøre vil jeg gjerne fotografere selve bryllupsbildene ute uansett, men det finnes så klart tilfeller hvor dette ikke er mulig. 
Selskapslokalet pleier å være en fin back-up-løsning, man kan få veldig fine bilder innendørs også. Hvis ikke selskapslokalet funker, så finner jeg en annen innendørs løsning.

Når og hvordan betaler vi?

Ved booking betaler dere et forskudd på kr 10000,- og så betaler dere det resterende beløpet etter bryllupet før dere får de ferdige bildene. Jeg sender faktura via e-post.

Får vi alle rettighetene til bildene våre?

Dere får full privat bruksrett til alle bildene, det betyr at dere kan bruke de akkurat som dere vil som f.eks. å legge de ut på Facebook, Instagram eller andre sosiale medier, dere kan printe de, lage album og dele de med venner og familie.
Om dere ønsker å sende bildene til f.eks. en bryllupsblogg, bryllupsmagasin eller lignende må dere alltid kontakte meg først.
Jeg blir også veldig glad om dere krediterer meg når dere legger ut bildene på nett, det gjør at jeg kanskje får nye kunder!

Er du profesjonell fotograf?

Ja, det er jeg! Jeg har fem års utdannelse innenfor kunst og foto, og tok svennebrev i fotografi i 2009. Siden det har jeg jobbet som fotograf, både innenfor reklame og magasin, og har fokusert på bryllupsfoto siden 2012. Jeg fotograferte mitt aller første bryllup i 2008 og siden det har det blitt så mange bryllup at jeg har mistet tellingen..!

Ofte stilte spørsmål

FØLG MEG GJERNE!